Beneficiile alergatului pe banda | Care este cea mai buna banda de alergat


Posted May 17, 2022 by gardianul

Un studiu arata ca alergarea a 30 km pe saptamana scade rata de mortalitate. Permite imbunatatirea circulatiei sangelui si scade tensiunea arteriala.

 
Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Sud si de la Ochsner Health System din New Orleans spun ca alergarea a maxim 30 km pe saptamana va poate ajuta sa traiti mai mult. In studiul lor, au analizat 53.000 de oameni, toti avand o stare de sanatate curata la inceputul studiului si au descoperit ca alergatorii au avut o rata de mortalitate cu aproximativ 20% mai mica, decat cei care nu alergau pe parcursul studiului.

Cu toate acestea, înainte de a vă gândi cu toții să vă transformați în Forrest Gump și să porniți la drum, studiul a sugerat că până la 30 de km pe săptămână este numărul magic și că alergătorii nu ar trebui să depășească această sumă dacă doresc să maximizeze beneficiile alergării care prelungesc viața. Cercetarea a arătat că riscul de deces prematur a fost scăzut pentru acei alergători care au alergat nu mai mult de 30 de km sau nu mai mult de cinci ori pe săptămână, în timp ce riscul a crescut pentru cei care alergau mai des și pe distanțe mai mari.

Totusi, Cercetatorii Academiei Americane de Medicina Fizica si Reabilitare au venit cu o statistica a accidentarilor de alergare care sugereaza ca aproximativ 70% dintre alergatori vor suferi o accidentare la un moment dat. Leziunile la genunchi sunt considerate cele mai probabile sa apara, dar alte leziuni care îi afecteaza pe alergatori includ durerile de calcai.

Pentru a reduce sansele de a se rani alergatorii ar trebui sa se asigure ca au pantofii de alergare potriviti pentru ei. O buna incalzire si racire este importanta. De asemenea, puteti opta pentru o banda de alergat profesionala - o alternativa excelenta, care minimizeaza aparitia accidentelor.

Alergarea pe banda asigura la fel de multe beneficii, printre care se numara:

- Imbunatateste circulatia sangelui in organism si ajuta la scaderea tensiunii arteriale prin intarirea inimii;
- Ajuta la protejarea impotriva bolilor vaselor sanguine si a bolilor de inima prin scaderea lipoproteinelor cu densitate scazuta (colesterolul rau) si prin cresterea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mare (colesterolul bun).

Important de stiut! Oricine are probleme cu inima ar trebui sa discute cu medicul inainte de a incepe orice program de exercitii, pentru a se asigura ca nu pune prea mult stres asupra corpului sau nu interfereaza cu medicamentele.

Banda de alergat poate fi o alternativa excelenta alergatului in aer liber. Aceasta minimizeaza riscul accidentarilor, permite realizarea celor 30 de km de alergat pe saptamana, nu ai nevoie de un spatiu special amenajat pentru alergare, nu depinzi de vremea de afara.

Conform celui mai mare site de review-uri din Romania Gardianul .ro, cele mai bune benzi de alergat sunt fabricate de brandurile: Actuell, Domyos, Kondition, FitTronic si cele de la Zipro.
-- END ---
Share Facebook Twitter
Print Friendly and PDF DisclaimerReport Abuse
Contact Email [email protected]
Issued By Istrate Andreea
Phone 0742 625 933
Business Address Bdul. Revolutiei 1989 26 E
Country Romania
Categories Fitness , Health , Sports
Tags banda de alergat , banda de alergat profesionala , cele mai bune benzi de alergat
Last Updated May 17, 2022